DJI lanseaza un obiectiv de 75mm f/1.8 pentru filmari aeriene cinematografice dinamice

Filmarile cu drona in cinematografie si productie TV nu mai sunt de multa vreme o noutate. Tot mai multe companii si zeci de producatori si cameramani profesionisti se folosesc de drone si de noile tehnologii, de camere profesionale montate pe drone, integrate in structura lor pentru a surprinde cele mai interesante cadre dintr-un unghi unic, inaccesibil pana acum. DJI, cei mai buni din domeniul dronelor, au venit in sprijinul industriei cinematografiei si productiei TV cu un obiectiv de 75mm f/1.8 pentru camerele de pe dronele moderne destinat filmarilor cinematografice aeriene dinamice.

Cinematografia aeriana si filmarile aeriene sunt la moda si sunt foarte utile in multe domenii. De la elicoptere la drone, filmarile aeriene pot sa surprinda unghiuri si locuri pe care de la nivelul solului nu ai avea cum sa le vezi si sa le poti filma. De ce ai investi in filmari aeriene cu tehnologii de ultima generatie?

Spui o poveste dintr-un unghi cu totul diferit, te diferentiezi pe piata si iti pozitionezi mai bine brandul, poti sa filmezi locuri cu o suprafata uriasa, structuri inalte, stadioane, campusuri. Plus ca va costa foarte putini sa faci astfel de filmari si sa surprinzi actiunea in toata splendoarea ei, interactiunea cu mediul este mult mai dinamica, gradul de imersiune este mai mare din perspectiva privitorilor.

Productia video moderna a integrat si filmarea aeriana si se foloseste de ea tot mai des pentru a obtine cele mai interesante tipuri de filmari fara efort si fara a avea nevoie de aprobari si de echipamente prea sofisticate.

Prima data cand s-au folosit dronele in filme, productii TV a fost prin anii 2010, primul film in care am vazut si cadre in care s-au folosit drone a fost Skyfall din seria James Bond, in 2012. Dupa acest moment, odata ce dronele au devenit populare si mai accesibile mai toata lumea s-a folosit de ele pentru a obtine scene din filme sau productii tv care iti taie rasuflarea si dovedesc cat de utile pot fi astfel de echipamente.

Spre deosebire de filmarile din elicoptere sau avioane de pe vremuri, filmarea cu drone in cinematografie a permis miscari mai dinamice ale camerei, unghiuri unice alese si personalizate.

Cel mai popular brand de drone pentru productie cinematografica ramane DJI, cu a sa DJI Inspire 2 foarte apreciata in randul producatorilor de filme, documentare sau proiecte comerciale. Sa nu uitam de Mavic 2 Pro sau de Mavic Air 2, cu o calitate a imaginii excelenta, dar nici de DJI Mavic 3 Cine, special gandita pentru productii TV si cinematografie, cu moduri inteligente de zbor si functii adaptate productiei video profesioniste.

DJI, lider de piata, a dezvaluit un nou obiectiv pentru Inspire 3, drona pentru filmari cinematografice, DL 75mm f/1.8. Are cea mai lunga distanta focala si cea mai mare apertura de pana acum. Desi avem un obiectiv cu distanta focala medie pentru un teleobiectiv, acesta are dimensiuni reduse, cantareste doar 269 grame, are constructie din fibre de carbon. Greutatea si designul sunt perfecte pentru mobilitate si pentru sistemul de contragreutate de pe drona.

Noul obiectiv se adauga altora de la DJI, cele de 18mm f/2.8, 24mm f/2.8, 50mm f/2.8, 17-28mm T3.0 servo zoom. Toate obiectivel pot surprinde detalii din peisaje, dar si scene de actiune filmate de la distante mici, sigure. Perspectiva obiectivului dezvaluit de DJI e unica, interesanta, fiind complementara unghiului wide tipic pe care il mai vezi in fimari cinematografice cu drone. Obiectivul de la DJI este compatibil si cum Ronin 4D.

DJI nu a stat degeaba in ultima perioada si a anuntat si drona de 199 dolari Neo, o drona micuta, hands-free, usoara, un raspuns la HoverAir X1 si la HoverAir X1 Pro sau Pro Max.

DJI DL 75mm f/1.8 este disponibil deja la vanzare si poate fi cumparat pentru 1.299 dolari, in pachet clientii gasind protectie din sticla, blocuri contrabalansare, hardware pentru instalare pe drona Inspire 3. E un pret foarte bun pentru ce poate acest obiectiv si pentru toate filmarile pe care le vei face cu el daca lucrezi in cinematografie sau in productii tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.