Unde poti face cele mai spectaculoase fotografii din lume? Locuri de neratat
O fotografie buna depinde si de locul in care o faci, de ceea ce poti surprinde cu obiectivele tale, de tot ce se afla in fata lentilelor. Daca ti-ai propus anul acesta sa ai cele mai tari fotografii numai bune de pus pe Instagram trebuie sa iti faci timp sa descoperi locurile perfecte pentru fotografia profesionista. Si din fericire ai o multime, trebuie doar sa te uiti intr-un album sau pe o harta, sa citesti putin pe Internet si vei gasi toate locurile unde poti face o fotografie de calitate si unde poti surprinde peisaje superbe.
Ai observat ca unele fotografii ies mai bine si sunt apreciate, altele nu prea. De ce? Poate ca nu ai aplicat metodele corecte, tehnicile corecte, sau poate ca ai nevoie de un aparat mai bun de fotografiat. Problema e, de cele mai multe ori, una legata de locul in care te afli si de orasul, tara unde ai ales sa faci fotografii, de perspectiva aleasa. Ca sa ai doar poze foarte bune si locuri demne de un album foto poti sa mergi in oricare din zonele din lista de mai jos.
Machu Picchu, Peru. Daca ar exista un rai al fotografilor acesta ar fi cu siguranta in Machu Picchu. Aici poti face fotografii de toate tipurile, de la cele panoramice, la cele care surprind detalii interesante si portiuni din celebrul monument de acolo. Situat la peste 2.400 metri peste nivelul marii, monumentul datand din secolul 15 si toata zona este parca special „desenata” pentru toti cei pasionati de fotografie. Cu putina rabdare poti fotografia Anzii superbi, templele incase, ruinele, iar daca esti in Aguas Calientes ai sansa sa poti face si astrofotografie si sa ai niste fotografii spectaculoase cu galaxia noastra. Acolo vei avea nevoie sigur de niste obiective si lentile pentru peisaje si panorama, dar si de ceva atentie la soare, care tinde sa strice pozele pentru ca apar multe umbre. Daca astepti sa faci fotografii spre finalul zilei va fi si mai bine.
Piramidele din Giza, Egipt. Stii deja de cele trei piramide superbe din Giza, dar si de Sfinx, o sculptura uriasa care e desprinsa parca din filmele S.F. Pe toate le poti fotografia in cele mai bune conditii, ai lumina perfecta si niste peisaje desertice extraordinare, o cromatica pe care nu o vei mai intalni nicaieri. Fotografia panoramica va iesi perfect la Piramidele de la Giza, poti sa folosesti si un obturator rapid, cu viteze mari, ca sa obtii fotografii de calitate, profesioniste din orice fel de unghi. In caz ca vrei fotografii ceva mai clare si mai bune iei cu tine si un polarizator circular, ca sa ai contrast mai bun si un cer impecabil, surprins cu tot cu detaliile sale uimitoare.
Canionul Antilopei, Arizona. Formatiunile geologice unice atrag fotografi din toata lumea an de an. Zidurile „fracturate”, culorile uluitoare si cele doua sectiuni numai bune de pozat, detaliile pe care le poti surpinde cu ajutorul functiei Macro de la aparatul tau profesional, toate vor transforma calatoria in acea zona intr-una perfecta pentru fotograful din tine. Cu putina rabdare si un aparat foto foarte bun, bine setat, surprinzi si razele de lumina care isi croiesc drum printre crapaturile din roca. Vei avea ceva de furca la capitolul expunere, ai nevoie de expunere prelungita, 20-30 de secunde si de HDR de calitate ca sa ai poze impecabile din toate punctele de vedere. Merita si experienta, merita si zona si tot ce ofera ea ochiului fotografului profesionist.
Fairbanks, Alaska. Este al doilea oras ca marime din Alaska, insa nu de asta se afla pe aceasta lista. E locul perfect de unde poti vedea si surprinde Aurora Boreala. Aici trebuie sa fii maestru la fotografia pe timp de noapte si la reglaje, la setarea luminozitatii, expunerii, sa ai rabdare si sa fii bun si la fotografie panoramica sau la folosirea functiei Macro in mod inteligent. Focusul va fi setat pe Infinit, ISO-ul va fi mare, apertura la f/28 spre f/5.6, viteza obturatorului va fi setata la 15-30 de secunde. Ca sa ai cele mai bune rezultate mergi acolo intre aprilie-august. Fairbanks ofera fotografilor peisaje care iti taie rasuflarea, zone superbe de fotografiat si multe locuri unde poti experimenta, zi si noapte, cu tot felul de tehnici de fotografiere pe care nu ai fi avut cum sa le vezi in realitate daca nu te aflai intr-o astfel de zona.
New York, SUA. In orasul care parca nu „adoarme” niciodata ai toate sansele sa faci niste fotografii geniale, sa ai peisaje si detalii suprinse cu obiectivele din dotare. Ai multe obiective de fotografiat, zgarie-nori, Statuia Libertatii, Times Square, Empire State Building, ca sa enumeram doar cateva, fotografia strada e la ea acasa, ai si mult graffiti, asa ca poti sa fotografiezi niste locuri unice si sa ai poze pe care le vei putea pune fara sa iti fie rusine pe orice fel de platforme digitale. Plus ca ai arhitectura deosebita, cladiri care arata exceptional, o imbinare de stiluri arhitecturale pe care nu prea o gasesti peste tot.